Středomořská dieta je velmi úspěšným a celosvětově stále oblíbenějším modelem stravování. Založená především na užívání obilovin, luštěnin, ovoce, čerstvé zeleniny, olivového oleje, ale také masa a ryb v menším množství, díky své zdraví prospěšné vlastnosti a jednoduchost, středomořská strava představuje skutečně zdravý, vyvážený a udržitelný životní styl.
Pod vedením lektora na každém setkání společně připravíme pokrm z bohaté tradice středomořské stravy, vždy doplněný dobrým italským vínem.
Příprava jídla bude příležitostí promluvit si italsky, vyprávět si o příběhu pokrmu, setkat se a bavit.
Program
06.03 Caponata siciliana (s Annou a Franceskou)
13.03 Cecina Toscana (s Markem)
20.03 Spaghetti con crema di gamberi, impepata di cozze (s Franceskem)
27.03 Guazzetto (s Tristanem)
17.04 Insalata di riso e caprese (s Maurem)
24.04 Peperoni, pomodori e verdure ripiene (s Annou)